måndag

.31.

Julkalendern är det ett evigt bråk om, vad som är bra eller dåligt. 
Men årets julkalender är något jag kommer minnas lika mycket som Sunes jul, Pelle Svanslös , Mysteriet på Greve Holm & Trolltider.

Finare, roligare & lärorikare julkalender får man leta efter. Eric Haag & Lotta Lundgren är jag redan stormförtjusta i sen innan. Men barnen är ju skitroliga dom med. Videodagbok i riktig ala paradise hotell/Big brother anda, ligger så rätt i tiden.
Eric Haags barnslighet & påhittighet borde väl charma alla barn lika så alla kvinnor i Sverige . Sjukt avundsjuk på Lotta Lundgren som fick en sån heting på kroken. Martina Haag skulle hållt i han hårdare ;-) 
Kakan Hermansson är lika skön som vanligt & passar prefekt in i denna kontroversiella julkalendern.

Dock förstår jag att de föräldrar som inte är ett dugg intresserade av historia, allmänbildning eller svenska traditioner inte gillar årets julkalender. 
Det är lättare som barn att ha & följa ett intresse som ens föräldrar har. 
Vi är inte lika allmänbildade & smarta längre i vårt lilla landet lagom. Vi googlar allt & informationen åker ur hjärnan lika fort som vi fick den.

Sen kan jag skratta ihjäl mig när vissa rasar över den sk "sexundervisningen" .
Varenda unge idag har en iPad/iPhone & kan surfa in på vilken porrsajt som helst & sen radera historiken. Barn är påhittiga. Paradise hotell är också lite väl magstark för barn, men det är de tydligen ingen som tänker på.

I vårt lilla landet lagom har vi blivit en kulspruta i tyckande & åsiktsfrihet. Känner att vi får börja täppa igen mundiareen & sluta ha en negativ åsikt om precis allting. 

Vet ni varför vi firar jul egentligen? Inte för julkalendern, julklapparna & julmaten.
Utan för till minnet av Jesus födelse. Vår kristna tro som många ändå inte tror på.

Hyckleri på hög nivå just nu är de föräldrar som springer på varenda öppna förskola flera dagar i veckan som drivs av svenska kyrkan, men som självklart gått ut svenska kyrkan för att spara in på kyrkskatten på ca 
2000-5000:-/år. Det ska tydligen också vara självklart att gifta sig i kyrkan, döpas ,konfirmeras & begravas ,& ändå inte vara med i svenska kyrkan. 
Svenska kyrkan & många andra kyrkoförbund gör otroliga insatser för folk som har de svårt & inte har mat på bordet, flyktingar, personer utan tak över huvudet, personer som inte passar in i samhällets ramar, personer med psykisk ohälsa mm. 
Inför Gud är vi alla lika.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar